Winnaar Nationale Ondernemings Prijs 2016 – Online Beleggingsbranche

Nominatielabel-2016-website-2

Optie24 is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de online beleggingsbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf met een zeer sterke positionering.

De Nationale Business Succes Award is een van de belangrijkste ondernemersprijzen van Nederland en is een initiatief van Het Nationale Business Succes Award Instituut. Opgericht in 2011 stelt het instituut zich onder meer ten doel om succesfactoren van bedrijven en professionals te versterken.

De Nationale Business Succes Award wordt sinds 2011 jaarlijks toegekend aan het beste bedrijf van Nederland. Op basis van een onafhankelijke selectieprocedure door de nominatiecommissie worden de beste bedrijven per branche voorgedragen als branchewinnaar. De overkoepelende finale-award aan het einde van elke editie gaat gepaard met een geldprijs na een spannend verkiezingsjaar onder leiding van het Nationale Business Succes Award Instituut. Het Nationale Business Succes Award Instituut is opgericht in 2011 om mensen en organisaties te versterken op hun weg naar succes. Haar visie is dat succes een persoonlijke keuze is en haar missie is het succes stimuleren van de beste bedrijven en professionals in Nederland.

Het Nationale Business Succes Award Instituut onderzoekt de commerciële branches van Nederland en beoordeelt op grond daarvan de ontwikkelingen en vooruitzichten van branches, inclusief voorbeelden van de beste en meest toonaangevende bedrijven in elke branche.

Deze brancheonderzoeken zijn gebaseerd op uitvoerige en doortastende bestudering en alle aspecten die daarbij van belang zijn. Uitsluitend topbedrijven worden met een voorbeeldfunctie worden voorgedragen voor nominatie. Zij dienen een succesvisie te hebben, een kerngezonde bedrijfsvoering en een onderscheidende positie in hun markt. Deze topbedrijven dienen hun succes te danken aan een opvallende (bewuste of onbewuste) focus op de drie succesfactoren van het 3C-business model. (Competition, Customer, Corporation).

Elke branche wordt expliciet onderzocht, waarbij de rendementen per branche en alle relevante zaken duidelijk naar voren komen,  wordt per branche nadrukkelijk gekeken welke de beste bedrijven zijn. Hiervoor komen 10 bedrijven in aanmerking die op basis van uitgebreide criteria tot de top van Nederland behoren. Bij elke branche wordt toegewerkt naar een top-5 van de meest succesvolle bedrijven van Nederland. Uit deze 5 ondernemingen kom dan de uiteindelijke winnaar. In de branche “online beleggen” is dit Optie24 geworden.

De juryleden beoordelen individueel de kwaliteiten van deze bedrijven, en welke bedrijven volgens hun beoordeling worden vereerd met de finaleprijs

De Jury :

Bewaren

 Steven van Eijck

Steven van Eijck

Benoemd tot voorzitter van de jury. Hij is voorzitter van de vereniging RAI, voorzitter van de Raad van Advies van het Nederlands instituut Bank-Verzekerings- en Effectenbedrijven.
 Bernd Schneider

Bernd Schneider

Bernd Schneider is uitvinder en CEO van IIC (International Invention Company). Ook is hij bekend als jury-voorzitter van het tv-programma ‘Het beste idee van Nederland’.
Sylvester Eijffinger

Sylvester Eijffinger

Sylvester Eijffinger is hoogleraar financiële economie en Jean Monnet hoogleraar Europese financiële en monetaire integratie aan de Universiteit van Tilburg.

Het Nationale Business Succes Award Instituut werkt daartoe samen met ambitieuze en ondernemende succespartners; gedreven medewerkers, professionals, organisaties en instituten die hun kennis, vaardigheden en kwaliteiten willen inzetten voor de realisatie van onze maatschappelijke gedreven duurzame missie en – uiteraard – hun eigen succes.
We organiseren daartoe onder meer de enige open landelijke ondernemersverkiezing van Nederland, verbonden aan een wekelijks televisieprogramma.

Medewerkers van het Nationaal Business Succes Award Instituut staan continu in contact met ondernemers, organisaties, succesrijke Nederlander en vertegenwoordigers van kennisinstituten, managementspecialisten en experts op het gebied van zakelijk succesfactoren. Daardoor weten wij wat de universele succesfactoren bij organisaties en personen zijn.