Chat met ons Chat
Bekijk onze videos Videos

Handel nu ook in weekend Het is bij Optie24.nl nu ook mogelijk om op zondag te handelen. Dit kan op de TA-25. Dit is de Israëlische Index. De openingstijden hiervoor zijn van 9.15u tot 15.15u.

OEFENACCOUNT LOG IN

Wachtwoord vergeten?

HANDELSACCOUNT LOG IN

Wachtwoord vergeten?

Fundamentele analyse binaire opties

Fundamentele analyse is het analyseren van de krachten die invloed uitoefenen op de economie, zoals productie capaciteit, consumenten vertrouwen, werkgelegenheid etc. Fundamentele analyse kan helpen om oorzakelijkheid te vinden in koersbewegingen, en ook (helpen) voorspellen van toekomstige koersbewegingen.

Voor een goede Binaire Optie strategie is fundamentele analyse onontbeerlijk. Kijk op onze economische kalender en je wordt geconfronteerd met een uitgebreid buffet aan cijfers die belangrijk zijn voor de financiële markten. In ons informatie centrum vind u de belangrijkste indicatoren uitgelegd. Handelaren houden altijd de fundamentele thema’s in de gaten van belangrijke landen, de vier belangrijkste fundamentele thema’s zijn:

ok1  Economische groei
ok1  Rente standen
ok1  Handelsbalans
ok1  Politieke stabiliteit

Economische groei

Dit is een logische natuurlijk. De kracht van een nationale munt wordt in de eerste plaats bepaald door de kracht van de economie waarin zij functioneert. En net zoals kwartaal/jaar cijfers van een bedrijf veel zeggen over de economische gezondheid van dat bedrijf, zo zeggen kwartaal/jaar cijfers van een land veel over de economische gezondheid van dat land. De financiële markten richten zich dan ook in de eerste plaats op de economische slagkracht van nationale economieën.

Rente standen

Economieën ontwikkelen zich in een conjuncturele beweging, oftewel in een op- en neergaande trend. De toppen en dalen van die trends wisselen elkaar vaker af op de korte dan op de lange termijn. Hier is niemand bij gebaat, en dus heeft de overheid als doel om de conjuncturele beweging van zijn economie in de hand te houden: minder hoge toppen, minder diepe dalen.
Een belangrijk middel hiervoor is de rente stand. Het gaat dan om de rente die de Centrale Banken (zoals ‘De Nederlandsche Bank’ , ‘Deutsche Bank’, ‘Bank of England’) in rekening brengen aan de commerciële banken wanneer ze geld willen lenen bij de Centrale Bank. Dit is belangrijk, want als het voor commerciële banken duurder wordt om aan extra geld te komen, wordt het ook duurder voor investeerders om aan geld te komen, waardoor de groei dus zal afzwakken. Omgekeerd zullen de investeringen toenemen wanneer het voor de banken goedkoper wordt om geld te lenen bij de Centrale Bank.

Handelsbalans en Politieke Stabiliteit

Stel dat de US voor 100 miljard dollar meer goederen koopt van de Eurozone dan dat ze verkoopt. Om die goederen te kopen hebben de Amerikanen Euro’s nodig. Ze kopen dus feitelijk voor 100 miljard dollar euro’s in. Hun handelstekort (Trade Deficit) zorgt ervoor dat de Euro in waarde stijgt ten opzichte van de Dollar. De realiteit is vaak complexer dan dit voorbeeld (wat bijvoorbeeld te denken van Amerikaanse bedrijven in de Eurozone die goederen exporteren naar de US). Het is daarom wel belangrijk om te begrijpen dat de waarde van een currency kan afnemen als de tekorten op de handelsbalans van een land toenemen. De financiële markten worden beïnvloed door de politiek. En dan voornamelijk door de stabiliteit van de politiek in het betreffende land. Dit is ook begrijpelijk, aangezien op de meeste financiële markten wordt “gehandeld” in landelijke economieën, niet in individuele bedrijven.Politieke instabiliteit kan de economische groei schaden en dus ook de bewuste aanverwante markten.

Waarom economisch nieuws belangrijk is

Economische indicatoren geven allerlei hints over hoe een land er economisch voor staat. Bovendien geeft het inzicht in de behoeftes van binnenlandse en buitenlandse bedrijven. Wordt de rente over een munt verlaagd door de Centrale Bank? Dan wordt het goedkoper om geld te lenen en dus goedkoper om te investeren. De geldmarkt wordt daardoor ruimer, wat dan weer betekent dat de koers van de bewuste munt meestal zal dalen ten opzichte van andere valuta.

Overheden en grote bedrijven ‘maken’ het (economische) nieuws. Dit nieuws heeft werkelijke waarde en speculatieve waarde. De werkelijke waarde wordt bepaald door de reactie van bedrijven en overheden, de speculatieve waarde door de handelaren. Handelaren, groot en klein reageren dan ook op het nieuws omdat:

Bedrijven en overheid

Het iets zegt over hoe multinationals (en kleinere bedrijven) de afgelopen periode hebben geopereerd en hoe ze de aankomende periode waarschijnlijk gaan opereren. Simpel voorbeeld: is het BNP van een land sterk gestegen in vergelijking met andere landen? Dan is er veel behoefte aan de munt van dat land, ieder bedrijf wil immers graag investeren in een land waar het goed gaat. De waarde van de munt ten opzichte van andere munten zal waarschijnlijk omhoog gaan. Het iets zegt over het waarschijnlijke toekomstige gedrag van de overheid/overheden waar het nieuws voor geldt. Simpel voorbeeld: Is de inflatie in de Eurozone opgelopen tot 5%? Grote kans dat de ECB de rente gaat verhogen, zodat de geldmarkt krapper wordt en de inflatie dus (hopelijk) afneemt. De waarde van de munt zal dan (waarschijnlijk) oplopen.

Traders

Traders groot en klein hier vervolgens ook op reageren. Dit is misschien wel de belangrijkste reden voor het reageren van handelaren op nieuws: de verwachting dat de andere handelaren hier ook op zullen reageren. Het is immers een oorlog van allen tegen allen, en als alle anderen besluiten om Euro’s te kopen en dollars te verkopen dan kun je dat maar beter ook gaan doen. Vrijwel iedere succesvolle handelaar houdt het nieuws dan ook nauwlettend in de gaten !

DISCLAIMER EN RISICO WAARSCHUWING: Optie24.nl wordt geopereerd door Fidelisco Capital Markets Ltd, een bedrijf in financiële diensten dat geautoriseerd en gereguleerd wordt door Cysec 181/12 Wij wensen u erop te wijzen dat Optie24.nl geen binaire opties commercialiseert in België en de Nederlandse Antillen. Handel in opties brengt risico’s met zich mee. Wij adviseren u om zorgvuldig onze handelsregels te lezen voordat u begint met investeren. Wij adviseren u om eerst te oefenen met een oefenaccount. Het handelen in binaire opties is zeer speculatief en brengt een groot risico met zich mee waarmee uw totale investering verloren kan gaan. Deze producten zijn niet geschikt voor iedereen en u moet zich vertrouwd maken met de risico’s die dit met zich mee brengt. Verder moet u alleen geld investeren wat u daadwerkelijk kunt missen. U moet alle risico’s van de handel in binaire opties goed bestuderen. Lees ook onze Risicoverklaring