Bonus beleid Optie24

Europese autoriteiten nemen een hardere houding en grijpen in op de verschillende kwaadaardig praktijken die worden gevoerd door een aantal brokers die misbruik maken van hun positie. Met als gevolg dat verschillende Europese autoriteiten nu bepaalde restricties hebben aangekondigd, met als doelstelling de belangen van beleggers te beschermen. Eén van de maatregelen is dat vanaf 14 December 2016 het voor gereguleerde bedrijven niet meer is toegestaan om aan nieuwe of bestaande klanten een bonus aan te bieden. De reden hier achter is dat bonussen vaak misbruikt werden door deze rotte appels, wat nadelig en ten kosten gaat van beleggers. Op Europees niveau zijn hier extreem veel klachten uit gekomen en zodoende worden bonussen nu afgeschaft.

Bij Optie24 werd een bonus alleen maar toegediend op specifieke aanvraag van de belegger en uit onze ervaring werden onze promoties hoog gewaardeerd en waren deze ter voordeel van onze beleggers. Hoewel optie24 altijd achter haar bonus beleid heeft gestaan, dienen wij ons te houden aan de Europese richtlijnen die worden opgelegd.
Gezien het feit dat deze nieuwe restricties betrekking hebben op Europese wetgeving, komt het er op neer dat elke EU broker die gereguleerd is, geen bonussen meer mag verstrekken. Partijen die alsnog bonussen aanbieden zijn dan waarschijnlijk ook niet gereguleerd en ingeval u benaderd wordt met een dergelijke aanbieding, dan raden wij u aan om deze instellingen goed te evalueren voordat u zich committeert.

Bij Optie24 juichen wij strengere regels en toezicht toe, want het is een feit dat onze branche zwaar te leiden heeft vanwege een aantal partijen die het verzieken. Maar het is wel van groot belang dat nieuwe reglementen niet ten kosten gaan van de uiteindelijke doelstelling om beleggers te beschermen.

Bij optie24 zijn wij altijd uit naar diensten die onze handelaren een toegevoegde waarde leveren, en we zijn hard op de achtergrond en komen binnenkort dus ook met nieuwe services en acties. Stay tuned!