Technische Analyse

Technische analyse is een van de belangrijkste tools die beschikbaar zijn voor het voorspellen van de financiële markt. Het is voor investeerders een effectief middel gebleken en wordt steeds meer geaccepteerd door deelnemers van de markt. Als het gebruikt wordt in combinatie met de fundamentele analyse, kan de technische analyse een nauwkeurigere beoordeling opleveren, wat het verschil kan maken in de uitvoering van winstgevende transacties.

Bij een technische analyse probeert iemand toekomstige prijsbewegingen te voorspellen door de historische marktprestaties te analyseren. Met gebruik van technische analyse kan iemand vaststellen of de markt een downtrend, uptrend of sideways trend zal ondergaan. Handelaren kunnen geschikte in- en uitstap momenten vinden voor hun orders, met gebruik van de technische indicatoren die ze uit technische analyses halen. Een aantal van deze technische indicatoren worden gevonden in volumegrafieken, prijsgrafieken en bewegingsgemiddeldes. Elk type indicator dient een speciaal doel, zoals het herkennen van trends of het vaststellen van de kracht van een continuïteit of een trend.
Er is meer objectiviteit in technische analyse dan dat er in fundamentele analyses te vinden is, omdat het emotionele onderdeel van handelen uit dit soort analyses is verwijderd. Omdat handelaren die technische analyses gebruiken normaal gesproken alleen op de technische grafieken vertrouwen voor hun investeringsbeslissingen, zijn zij vaak gedisciplineerder. In- en uitstap momenten worden in kaart gebracht en gepland volgens de uitkomsten van de grafieken.

De zes belangrijkste cijfers voor technische analisten:

++  Open: de openingskoers aan het begin van een periode
++  High: de hoogst genoteerde koers binnen een periode
++  Low: de laagst genoteerde koers binnen een periode
++  Close: de slotkoers aan het eind van een periode

Trend Trading

Trend trading is eenvoudig te begrijpen en wordt veelvuldig gebruikt bij handelen in Binaire Opties. Iedere handelaar kan met behulp van een grafiek eenvoudig zien of er een trend is, en zo ja, welke kant deze opgaat. (Is er geen duidelijke trend, dan is er per definitie sprake van ranging). Het handelen naar aanleiding van een trend  ligt aan de basis van veruit de meeste strategieën.
In de financiële wereld is een trend een duidelijk aanwijsbare richting in de prijsvorming van een financieel product. Dat product kan een valuta paar zijn, maar  het kunnen ook futures, indices, goud etc. zijn.
De meeste traders en technisch analisten stellen dat prijzen zich zo’n 70 tot 80% van de tijd tussen een bepaalde bandbreedte bewegen. Prijzen bewegen dus veel vaker zijwaarts (ranging) dan in een trend. Dat maakt succesvol trend traden moeilijk, maar potentieel ook erg winstgevend.
De trend strategie voor een handelaar is eenvoudig: zorg dat je er bij bent als de trend net begonnen is. De openingsgedachte voor de trend handelaar is dat de prijs blijft bewegen in de richting waarin hij op dat moment beweegt; er zou immers sprake zijn van een trend. Keert de prijs terug naar waar hij was, dat is er blijkbaar nog geen sprake van een trend, en heeft de handelaar ook niets te zoeken in trade.

Kenmerken van een trend

Bij een up-trend maakt de prijs steeds hogere toppen (higher highs), bij een down-trend steeds diepere dalen (lower lows). Tussendoor is natuurlijk wel sprake van retracement, maar de algehele richting is duidelijk. Onderstaande plaatje geeft een goede weergave van hoe een trend eruit ziet ;

trend binaire opties

Range Trading

Range trading is het innemen van posities met het doel om te profiteren van de -tijdelijke- range (zijwaartse beweging) waarin een koers beweegt, wederom kan dit worden gehanteerd op valuta’s maar ook op futures, indices, goud etc. Je kunt pas zien dat een beurs aan het rangen is wanneer dit al een tijdje aan de gang is. Er moeten immers zowel resistance als support levels zijn die ‘gehouden’ hebben (niet gebroken zijn). Support is de onderkant van koers, waarbij de koers weer omhoog gaat en resistance is de bovenkant, waarbij de koers weer omlaag gaat. De meest eenvoudige manier om te kijken of een koers aan het rangen is om simpelweg naar de grafiek te kijken en te zoeken naar de resistance en support niveaus. Onderstaande plaatje geeft een goede weergave van hoe een trend eruit ziet ;

ranging binaire opties

 

Break-out Trading

De break-out strategie is een trading strategie waarbij posities worden ingenomen op het moment dat de prijs door een resistance of support level heen breekt. Er zijn veel verschillende break-out strategieën en ze worden gebruikt op alle financiële markten.

break out binaire opties

 

Uiteraard zijn er nog vele andere strategieën, wij zullen hier dieper op ingaan op onze video pagina. Op deze pagina, vind u veel handige video’s over de gebruikelijke strategieën !!