Kennismaken via een oefenaccount

Als u gaat starten met het handelen in Binaire Opties, raden wij u aan om eerst een oefenaccount te openen,  Zodoende kunt u kennis maken met ons platform en het handelen onder de knie krijgen zonder daarbij financieel risico te lopen. U ontvangt € 50.000 op uw demo oefenaccount om mee te beginnen. Voordat u overstapt naar een handelsaccount en voor echt geld gaat handelen, moet u er zeker van zijn dat u weet wat de mogelijkheden zijn en wat u met het platform van Optie24 kan. Heeft u nog vragen en/of opmerkingen, aarzelt u dan niet om ons support team te contacteren.
U kunt ons hiervoor mailen via info@optie24.nl of via onze Live Chat.

Bepaal uw eigen strategie van binaire opties

Bij het beleggen in het algemeen, dus ook bij het handelen in Binaire Opties, is het belangrijk om van te voren uw eigen strategie te bepalen. Er zijn verschillende strategieën die een handelaar kan gebruiken, het is aan u om te bepalen welke strategie het beste bij uzelf past. U kan voor het defensief handelen kiezen, maar ook voor het nemen van meer risico’s. Het is belangrijk dat u een strategie handhaaft waar u zichzelf comfortabel bij voelt.

Risico management

Binaire opties, net als elke andere vorm van financiële handel, heeft een element van risico. U zou uw gehele of een groot deel van uw ingelegde vermogen kunnen verliezen, wanneer u onzorgvuldig of hebzuchtig te werk gaat. Onderzoek heeft uitgewezen, dat dit het grootste probleem is bij beleggers of ze nu ervaren of beginnende handelaren zijn! Het controleren van uw emoties kan wel eens het moeilijkste aspect zijn van het handelen, maar tevens ook één van de belangrijkste aspecten. Als zodanig is het begrip van risico management er een die elke binaire opties handelaar zeer serieus moeten nemen. De alom door professionele handelaren aangenomen algemeen aanvaarde risico management regel is dat niet meer dan 5% van uw account vermogen mag worden blootgesteld aan de markt op een bepaald punt in de tijd. Wat dit betekent ? Laten we zeggen dat u een vermogen op uw account heeft van € 5.000 , dan zegt de regel dat u in principe niet meer dan € 250 in de markt mag hebben openstaan als risico (dus € 250 aan openstaande posities).

Doe uw research

Zoals hier boven staat uitgelegd is het handelen in Binaire Opties niet erg ingewikkeld, echter is het zeker wel belangrijk om te weten wat u doet. Zo maar op uw gevoel afgaan en “denken” dat de beurs omhoog zal gaan is niet de meest ideale strategie. Wij geven op onze website tips over hoe u het best kan beginnen met het handelen op ons platform. Tevens kunt u in ons informatie centrum allemaal handige tools vinden om de goede strategie voor uzelf te bepalen, ook leggen wij hier uit wat de verschillende beurzen inhouden. De meeste handelaren weten wel dat de AEX de index is van de Nederlandse beurs, echter kunt u op vele andere instrumenten handelen en is het handig om te weten  wat deze inhouden.

Handel nooit met geld dat je niet kan missen!

Het allermooiste aan het handelen in binaire Opties is dat het van alle handel de minst riskante is. Je kunt nooit meer verliezen dan het door jou ingelegde kapitaal. Het is dus nergens voor nodig om geld op het spel te zetten dat je niet kunt missen. Reserveer gewoon een bedrag voor je handels account en neem het voor lief dat je dit bedrag in principe kunt verliezen, zeker tijdens je leerschool is dat verstandig. Als er iets niet nodig is bij het handelen in Binaire Opties dan zijn het wel slapeloze nachten. Breng jezelf dus niet in die positie.

Verschil tussen oefenen en met echt geld handelen

Handelen in binaire Opties is even zeer een kunst als een wetenschap. Je moet gevoel ontwikkelen voor de koersontwikkelingen van beurzen, voor de effecten van nieuwsberichten en voor het toepassen van technische indicatoren. Dit gevoel ontwikkel je alleen in de praktijk. En zelfs het traden om nep-geld is toch niet hetzelfde als het handelen met écht geld. Als er namelijk echt geld op het spel staat, gaan je emoties ineens een rol spelen. Je wordt geconfronteerd met je eigen hebzucht, omdat je het maximale uit een koersbeweging wilt halen. Je wordt geconfronteerd met je angst, omdat je bang bent een kleine behaalde winst weer kwijt te raken. Je wordt geconfronteerd met zelfbedrog, omdat je tegen beter weet een verliezende positie gaat openen. Het ontwikkelen van de zelfkennis en discipline om deze emoties het hoofd te bieden zijn minstens zo belangrijk als het opdoen van de theoretische kennis en technische vaardigheden.

Met een startkapitaal van tussen de € 300 – € 500 kun je een heel eind komen om het gevoel te krijgen bij het handelen met écht geld en kun je wel degelijk de spanning van het handelen om echt geld ervaren zonder al te grote bedragen te kunnen verliezen. Kies je orders verstandig, zodat je niet in één order een groot deel van je startkapitaal kwijt raakt. Naarmate je kapitaal groeit, kun je geleidelijk aan grotere posities in gaan nemen. Zo wen je langzaam aan de echte wereld van het handelen in Binaire Opties.

Nog even de voordelen van optie24 op een rijtje:

Zeer geschikt voor de beginnende belegger

Geen ingewikkelde financiële termen

Orders al mogelijk vanaf € 5

Gratis oefen account, zonder storting

Bewaren

Bewaren